Foredrag

I mine foredrag sætter jeg fokus på psykologien i kunsten og ser på, hvad malere, forfattere og komponister kan fortælle i deres værker om os. Ved hjælp af kunsten kan vi på en anden måde komme i kontakt med os selv og udvide vores selvopfattelse. Jeg har holdt foredrag på højskoler, i Jung-foreninger og organisationer om følgende emner:

  • Parforhold
  • Drømme
  • Narcissisme
  • Psykologi og skønlitteratur
  • Oversættelse og psykologi

Jeg modtager gerne henvendelser fra foreninger, skoler eller virksomheder, som ønsker et oplæg og/eller vil tale om psykologiske eller symbolske emner.

Foredragseksempler:

Parforhold og psykologi i kunsten 
Hvad kan kunstnere som Marc Chagall, Frieda Kahlo, Edvard Munch, Georgia O’Keefe og Johann Sebastian Bach fortælle os om parforhold i en tid, hvor friheden til at vælge partner aldrig har været større.
Foredraget er med billeder og musikeksempler.

Om kunsten at fyre en medarbejder og hvad kunsten kan fortælle os om det
Arbejdslivet bliver mere og mere mobil. Mennesker bliver fyret og står foran en usikker fremtid. Hvordan håndterer vi sårbarheden på den fyredes og på arbejdsgiverens side? Vi kan blive klogere af at læse Karen Blixens „Den afrikanske Farm“. Udvid dine redskaber som leder!

Narcissismen som lidelse
Stikord: den jungianske psykologis narcissisme-koncept (Kathrin Asper), hjælpersyndromet, udbrændthed, Frida Kahlo, Michael Jackson, Mother Teresa.

Kærligheden i Selma Lagerlöfs forfatterskab
Samtlige af Selma Lagerlöfs værker udkommer i disse år i nye oversættelser. Forfatterskabet forekommer lige så aktuel som da værkerne udkom for 100 år siden.
Foredraget fokuserer på den psykologiske aspekt både i selve værket og i forfatterens selvbiografi. Hvad siger hendes værker om vores egen kærlighed, længsel og lidenskab?